پلیس آمریکا خطاب به مردم:
مراقب جانتان باشید حملات خشونتآمیز افزایش یافته است
پلیس آمریکا با توجه به گزارشهایی که به دستش رسیده خطاب به مردم این کشور گفته بیشتر مراقب خشونتهای رایج باشند و از جانشان در برابر سارقان مسلح حفاظت کنند، به ویژه در اماکن عمومی. این بخشی از گزارش نیشن نیوز آمریکاست.
آمریکا از لحاظ همهگیری و عمق خشونت دوران سختی را طی میکند. بنابر آمار و ارقام، خشونتهای مسلحانه در این کشور طی 30 ساله اخیر بیسابقه بوده است. حتی پیشبینی میشود شمار کشتههای ناشی از خشونتهای مسلحانه در آمریکا تا پایان سال از مرز 650 نفر هم عبور کند و رکورد تازهای از جانباختگان درگیریهای مسلحانه در این کشور ثبت شود. تناوب خشونتهای مسلحانه تا جایی است که حتی وزارتخارجه کانادا و انگلیس در پیامهای جداگانهای از شهروندان خود خواستهاند تا در سفر به آمریکا هوشیار باشند و متوجه وضعیت غیرعادی در ایالتهای این کشور باشند.
پنج کشته و دهها زخمی در باشگاه همجنسگرایان، 6 جانباخته بر اثر شلیک مسلحانه صاحب مغازه و جان باختن 4 دانشجوی ورزشکار در محوطه دانشگاه همه و همه اتفاقاتی است که تنها در کمتر از یک ماه در سه ایالت مختلف آمریکا رخ داده و در سایه وحشت استفاده آزادانه از اسلحه به وقوع پیوسته است.
حالا با بالا گرفتن هیجانات داخلی در استفاده بیمهابا از سلاح گرم در کنار وضعیت نابسامان اقتصادی در سایه تورم کمسابقه، نگرانیها از سرقتهای مسلحانه در این کشور بیش از گذشته شده است. پلیس آمریکا به مردم هشدار داده که بههنگام حضور در اماکن عمومی به ویژه جایگاههای سوختگیری، هوشیاری خود را حفظ کنند، چراکه حملات خشونتآمیز به امری پُرتکرار در آمریکا تبدیل شده است. آمارها هم در این زمینه شوکهکننده است. مثلا در فیلادلفیا، بیش از ۱۲۰۰ مورد سرقت خودرو از سوی مال باختگان گزارش و ثبت شده است. این آمار نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش پیدا کرده است. به گزارش نیشن نیوز، اکثر خودروها زمانی به سرقت رفته که در جایگاهها سوختگیری قرار داشته و رانندگان مشغول سوختگیری بودهاند. آمار سرقت خودرو در شیکاگو هم تعریفی ندارد.۱۹۶۰ مورد سرقت خودرو در سال جاری میلادی در این منطقه به ثبت رسیده است. همین ناامنی موجب شده تا متصدیان سوختگیری در این کشور، جرات کار شبانهروزی نداشته باشند و با تاریکی هوا و خلوتی خیابانها کاسبی خود را تعطیل کنند.
اما همزمان با افزایش نرخ کشتار، از خود کشی گرفته تا دگرکشی در آمریکا، موسسه گالوپ به سراغ مردم کشورش رفته تا وضعیت روحی و روانی آنها را آمایش کند و مورد تحقیق قرار دهد. بر این اساس، ۶2 درصد از زنان و ۵1 درصد از مردان آمریکایی خواستار استقرار قوانین سختگیرانهتر در حوزه حمل و استفاده از اسلحه هستند.
درست همان تعداد از مردانی که مسلح نیستند، با حمل سلاح مخالفند، آمارهای فروش سلاح در آمریکا میگوید که 43 درصد از همه مردان آمریکایی حداقل یک اسلحه را در خانههایشان دارند. حتی بانوان آمریکایی هم سعی میکنند از این مسابقه عقب نمانند و ۲۲ درصد از زنان این کشور هم صاحب سلاح هستند. طبق این نظرسنجی، ۴۰ درصد از زنان آمریکایی که شخصا صاحب اسلحه هستند معتقدند که قوانین باید سختگیرانهتر شوند، که نشان میدهد آنها از ترس جانشان و برای مراقبت از خود اقدام به تهیه اسلحه کردهاند.
همانطور که بارها هم تاکید شده، سیاستمداران آمریکایی آرزو دارند تا بتوانند اوضاع را سروسامان داده و وضعیت را از حالت اضطراری خارج کنند. اما از آنجا که دستانشان آلوده به پولهای کثیف دلالان اسلحه است و به حمایت آنها محتاجاند در عمل توان مبارزه با آنها را ندارند.
حمایت ترامپ از شورشیهای هوادار
از آن سو خبر رسیده که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در پیامی ویدئویی و خطاب به خانوادههای افرادی که بهدلیل شورش و یورش به ساختمان کنگره در ششم ژانویه ۲۰۲۱ با احکام فدرال روبهرو شدهاند، تاکید کرده برای آزادی این افراد تلاش میکند و قصد دارد تا در همین راستا اقدام به جمعآوری کمکهای مالی برای خانوادهها کند: «معتقدم با مردم خلاف قانون و خیلی خیلی ناعادلانه برخورد شده و ما نهایتا به اصل داستان پی خواهیم برد...دولتیها از جریان سوسیالیسم چشمپوشی میکنند. کشور ما به سمت کمونیسم حرکت میکند.» ترامپ این را هم گفته که همه تلاش خود را میکند تا عدالت را برای افراد زندانی و تحت شکنجه اجرا کند.
در جریان این حمله و در آستانه نشست تایید آرای بایدن در ساختمان کنگره، حامیان تندروی ترامپ به ساختمان کنگره حمله کردند و این نشست را به توقف کشاندند. فشار روانی این حمله در آمریکا به حدی بود که تا چند ماه پس از این اتفاق، شمار زیادی از ماموران امنیتی کنگره اقدام به خودکشی کردند.